Sunday, March 22, 2009

Blues Orang Sakit (Hati & Badan)

Gua malas nak cerita panjang. Gua demam dan batuk. Selsema baru sahaja baik. Wifi pulak company sudah bikin sial. Bagi hanya pada restricted user. Alasan ramai Arab bodoh yang layan internet semasa kerja. Akibatnya banyak pending task. Orang Islam macam gua saja yang pandai menggunakan YM tapi menyelesaikan kerja tepat pada masanya.

Semua makhluk bagai terputus terus hubungan dengan dunia luar. Offer letter menjanjikan internet service will be provided by the company. My ass!

Ketika interview lagi, HR Director sudah kasitau, internet service will be provided by the company. My ass!

Gua e mail sekali lagi dengan Project Director sebelum datang ke sini dan dia kasitau, internet service will be provided by the company. My ass!

Dan semalam entah apasal gua tengok team kesayangan gua main sudah iras-iras pasukan kebangsaan BolehLand. My ass!

Mujur gua takde internet sekarang. Kurang sikitlah panas hati gua jika terbaca komen-komen jahat dan berbaur hasutan di Facebook dan blog.

13 comments:

Button Planet said...

salam, memang kena mintak balik dan remind pak Arab tu banyak kali...apa perjanjian dia orang dgn you...

tapi mungkin ada hikmahnya jugak...

anyway...kalau takde internet susah lah nak berkomunikasi dgn orang rumah kan...

takkan nak tel aje...nanti teruk nak byr bil tel pulak...

kak azzah8

TooLBoX said...

Disobabkan lu domam.. takpo.. gua tangguh dulu :)

Gua doa lu copek somboh.. biasolah tu bro.. bilo Allah nak kifarah dosa2 kito.. Dio boghi kito sakit.. boghi ujian sikit2

Yuzy said...

Kan...?

Luis Portugal said...

Hello
It has a nice blog.
Sorry not write more, but my English is bad writing.
A hug from my country, Portugal

silversarina said...

Harap dah sembuh !!

Bab janji ni kena tuntut balik , mana boleh main ikut kepala pak arab aje.

MU kena import pemain bolehland masuk team diaorang ,baru naik semula...... bila akak sound kat izzat MU kalah, dia cakap chelsea pun kalah jugak...membara bengangnya dia ...hehehe.

j or ji said...

aku suka melihat kegembiraan the kops.kalau mereka tak juara nanti, sedapla kita nak membelasah mereka.

semi said...

bro gua bukan apa.. sir alex kena muhasabah berat ni.. kalu lu tgk sejak awal season, pair mana yang anchor midfield m u? kejap fletcher-carrick, kejap carrick-giggs, tiba2 carrick-anderson, tup2muncul scholes...

tang ni sir alex kena ponder cukup2... pada gua, oleh sebab hargreaves tak ada, pakai je fletcher tu jadi water carrier... bukan apa bro, midfield kena ketat bro.. sebab ini BPL...

and, mungkin inilah maso eh nak introduce ronaldo tu jadi Centre Forward? buleh tanduk, laju pun laju, dribble kencang, shooting pun padu... m u nye attacking game style laju... tak buleh la nak harap kat berbatuk tu sgt...

inilah maso eh sir alex nak muhasabah! dont worry, m u monang liga ni.. sobab eh, nanti bilo benitez nyo ubek sakit mental habis, mulo la dio buek gilo... hehe.. tengok la kang...

Yan said...

Liverpool manang 5-0....M.U ??????.....

semi said...

tambahan kat perenggan ke 3 gua di atas...

1. ronaldo jadi centre forward, kucar kacir jugak defender nak mark..

2. season ni dio duduk wing asyik tak lopeh yo... terhangak2 yo banyak kadang2...

m u pun kono reintroduce attack guno wing... kalau kito perasan, flair agak kurang sejak akhir2 ni.. pakai jo nani ngan ji sung tu.. duo2 laju.. ji sung tu, rajin... fit pun fit.. yolah, orang kato nani tu tak on form.. dio tu kono main selalu, baru boleh polish jadi sharp... laju pun laju... wing pulak kono maintain wing selalu... sekali sekalo masuk dalam (cut inside tak apo).. jgn setiap maso nak cut inside, kono counter attack payah!

rafael pun dah buleh main regular... nak tambah pace ngan flair kat belah flank... kiri dah ado evra, tak risau.. fabio understudy.. wes brown kalu dah fit tak usah lotak RB lagi. dio tu efficient kek CB.. oh, cakap pasal water carrier, oshea pun ok jugak... cumo kadang2 agak lost..

satu lagi an, next season kono pakai foster dah jadi no 1... van der sar tu bagus.. tapi dah kurang agile dah kato orang.. hati eh pun lombut sangat... nak jadi keeper kono garang sikit... marah vidic, vidic marah dio balik, lopeh tu mintak maap pulak kat vidic.. adoi la... :-)

Oh, kalau la pominat buleh suarokan cadangan!

semi said...

kepado yan,

ekau tunggu:

1. gerrard ngan torres injured (kau tgk macam mano benitez jadi sawan)

2. ubek mental benitez abih..

peace! :-)

babazahra' said...

kak azzah,
bukan salah Arab pun.Spore memang loser x pandai control.patutnya lead by example tapi dah ikut perangai Arab pulak.

bro,
mujur gua sakit. tapi sakit2 pun gua dah boleh baco apo yang lu tangguhkan tu.ada lori ada bus bro.

yuzy,
ya...?

Luis,
you're not Porto fans isn't? welcome anyway.

kak ina,
demam main tukar2 musim aje nie. kejap panas tiba2 hari ni hujan semula.camtu jugak lah boss punya action.entah hapa2.

j,
bukan kalau lagi. gua yakin punya. mendidih dah ni. boleh buat air milo terus dah ni punya mendidih.

semi,
gua lebih suka tengok carrick-scholessy. tapi biasalah. nak maintain form memang payah. anyway, perlukah gua forward komen-komen lu ni pada Fergie? bernas sungguh idea kamu.

Yan,
kasik mantain sampai abis season sikit gua nak tengok.nanti itu kapten bouncer kena jail baru lu tahu.

psychedelicmundo said...

salam bro.gua dak irbid.yarmouk university.aiseh susah la nk jmpe org mcm lu kat jordan ni.nak2 Irbid ni mmg tmpt dak2 skematak punk rock lahsong.lu mafraq ye?papehal gua kontek lu la.shalom

babazahra' said...

pysche,
Era gemilang punkrock di Jordan adalah circa 1995-2001.