Monday, August 17, 2009

Jangan Bosan - Musim Baru Sudah Bermula


Birmingham City sebenarnya sengaja mahu kalah. Mereka mahu mengelak untuk menang. Superstitious membuktikan, Reading dan Newcastle United, yang seri dengan The Red Devils pada game pembukaan dua musim sebelumnya, terpaksa bermain di liga Championship pada musim-musim berikutnya. Tapi itu cerita lain.

Apabila 2 penalti yang sepatutnya (menurut kata pengurus dan penyokong Liverfool lah) diberikan telah dinafikan pengadil, maka mereka mula melompat kembali. Bukan sebab menang tetapi sebab katanya pengadil telah tidak berlaku adil. Gua hanya menunggu pembongkaran seterusnya, apakah pengadil Phil Dowd seorang penyokong Man United? Atau pun 4th official Stuart Attwell yang berusia 27 tahun adalah bekas pemain akademi Liverfool yang kena reject dan kini dalam misi membalas dendam?

Harry Redknapp kata dia pelik bagaimana mudahnya menewaskan Liverfool. Nampak macam bongkak tapi Redknapp bukan pengurus sakit jiwa walaupun tanpa sebarang kejuaraan. Kerana Redknapp lebih popular sebagai seorang penyelamat. Ia lebih baik daripada menjadi pengurus pasukan tangga kedua, sebab diorang biasa cakap, 2nd place is the first loser. Heh terlalu awal untuk memulakan peperangan? Gua benci Benitez, gua benci Gerrard dan gua benci Liverfool. Punktlitch.

8 comments:

Wak Arjun said...

Salam Baba.

Oleh kerana ini baru 1st match jadi gua sengaja je gigit lidah agar tidak nampak terlalu ghairah. Apa2hal kalu Stoke buat hal, memang penyokong2 team Mabuk ni kena la kaw2 nanti kat kantin.

Take care bro.

Yan said...

M.U dah kena....apa criter???

babazahra' said...

damn. menyesal gua.

Alke said...

biasak la bro, team hero sesekali kena. Burnley tu mcm nightmare je. MU ni awal2 dia mcm enjin sejuk, kejap ok, kejap tak ok. Bila panas, we'll burn them with fire from hell!!! Wa pun benci liverfool, rafa tu wa nak sepak je, tapi gerrard jgn dibenci, mana tau, dia nak main MU season depan, kekekekeke

'K' said...

Hehehe...awal lagi bro nak bersorak...tunggu hujung-hujung musim nanti bru syok.

j or ji said...

jgn kesian.belasah terus!

pablo said...

den dah baco 148 entri baba, dan den kagum dongan ilmu dan hujah baba. keep it up bro!

Wak Arjun said...

Baba,

Aku percaya bukan aku sorang je yg merindui nukilan syahdu kau tentang seorang mamat Sepanyul Mabuk yg mungkin tengah gelabah. Kata dah cukup terer tapi macam nak jadi bahan belasahan je ni....

Semuga kau sihat sentiasa.

Salam Ramadhan al-Mubarak.