Wednesday, February 27, 2008

Kerja KERAjaan Mesti Undi KERAjaan

Gua dengar pekeliling dah keluar, bukan stesen bus Pekeliling ya!

Orang kerja gomen boleh mengundi bersama dompet yang tebal

Sebab di dalamnya bakal berisi RM2000

Ehsan KERAjaan yang sangat takutkan hari-hari kematian

Biar habis duit kita kerjakan, asalkan mereka tidak memangkah bulan, mata yang lebam

atau roket yang tidak pernah sampai ke bulan

3 comments:

thinker bell said...

uik. donga mano ni? den kayo la lopeh pilihanrayo ni. hahahah.

mcm tahyul aje ni baba. kawan saya kat MOF kata takde pon budget ni. taktau la kan. saya dan dia hanya machai saje.

but everyone did asked about this matter a few days ago. and frankly, i still believe u can undi la ape2 yg u rasa se-aliran dgn ideology u. i mean esp being org kerajaan la kan. berani kerana benar. itu ajek.

babazahra' said...

haha one of my cousin text me the other day about this, n a few hours later she sent me another text. it was liked "untuk perincian tentang pekeliling tersebut anda boleh layari www.janganharaplawei.gov.my" silly me, that was after I posted this entry. silly me.
btw, government servants can now sleep well, they dun give ya, and ya will not give 'em your vote.

thinker bell said...

hahahaha lawak la mu ni baba. emosi bleh tahan eh? LOL.

i pon dpt dah msg tu. tp apekah pengajaran dari sume ini baba?

*
*
*
*
*
baca msg sampai habis!! LOL

apart from that, this is to show how easily we are manipulated by words. betul tak. i've been contemplating to write about manipulations. words, verbally or written are very strong actually. everything that comes couldn't be taken at face value. and mind u, at all times. pergh, ceramah pendidikan plak. hahah.

lenkali ar cite panjang. over penganugerahan dvd la nanti ek? LOL.