Sunday, September 21, 2008

Anfield vs Stoke City

I still remember those days on the old League when my late father used to be the hardcore supporter of the Reds. Liverfool actually. And me of course supporting the other Reds because they have Gary Bailey, Mark Hughes and Norman Whiteside. I dunno why on earth those players were sitting on the centre of the heart of seven years old kid. But they actually rock me back then.

One day, we watched Liverfool played Stoke City. Must be in FA Cup match, but my memory didn’t served me well on that. RTM got a show called "Road to Wembley" circa 80s but The Potters was also in the League by that time. Go Google it on your own.

The Potters were accidentally in the same level with Brunei in Piala Malaysia, a punching back by the way. Liverfool with the players like Jan Molby, John Barnes, Ian Rush, Grobbelaar and Dalglish was awesome. The rest is history. My late father was very proud and I didn’t read about Stoke City anymore after that, until they recently promoted to the top flight football.

Last week, they were celebrating like they have won the first Premier League trophy ever. I mean The-Reds-that-I-hate-for-the-rest-of-my-life. Here they are with the same old stories. Flying high like nobody cares when the season’s start, getting down to the mid table after Christmas and stick to no 4 spot when the season’s end. That’s Liverfool.

Friends, I watched Stoke City just now. They were humiliating The-Reds-that-I-hate-for-the-rest-of-my-life, in Anfield. Welcome back, Potters, after “I-dunno” years. Thanks God, my beloved father is no longer here to watch that.

p/s: Shebby's prediction's Anfield 3 - Stoke City 0 Ha!Ha!Ha!

10 comments:

zan said...

Hah..nampak macam lu nak memulakan peperangan ni baba.. Kami menang minggu lepas pun xder paper pun..rilek je..huhuh

Apa2 pun, good luck la untuk game malam nanti..hehehe

babazahra' said...

gua bengang dengan cara Gerrard celebrate last week dan gua bengang dengan Shebby punya gaya malam tadi. 3-0 my ass lah Shebby!

zan said...

Biasa la tu baba..
Orang tengah seronok..selepas 5 tahun kan? kasi la can kat kami..heh

Nasib Shebby. Kena Zainal Abidin Raop, boleh mendidih telinga lu baba..haha

Farid Abu Talib said...

haha. semalam saya juga tersenyum girang selepas salomon kalou menggunakan kepalanya. kahkahkah. mengikut mitos dari seorang teman pasukan setan merah tidak bermaya di bulan ramadhan kerana setan2nya diikat.

babazahra' said...

zan,
Shebby sebagai futbol pundit patutnya x boleh bias, tapi mcm xde cacat sangat Liverfool pada dia sampai lupa yang team tu x pernah menang EPL langsung. Lawak lah mamat tu.

Farid,
Kalau kepala Kalou takde malam tadi, gua sudah ada tajuk untuk entri baru "Remembering Arsenal" tp terpaksa simpan dulu. Ingat dulu sapa yg tamatkan rekod Arsenal sampai team tu terus jadi suwey sampai ke hari ni? Devils menghormati Ramadhan aje.

j or ji said...

bro..stoke city kat mane eh? england ka? :P

aku rasa,sebab sebenar mereka seri ialah,stoke city tak jaringkan gol sendiri.kalau mereka ada terjaring gol sendiri,mesti liverpool menang..

yelah..liverpool.

TooLBoX said...

Bro, bersempena Bulan Ramadhan yg Mulia ni lu terimalah hakikat bahawa MU mmg hampeh!.. :)

Anonymous said...

Padan muka Liverfool, baru menang satu games dgn Devils rasa dah macam menang BPL & ECL combined.
Gua mmg bengang dengan Gerrard, maklumlah dah lama tak kalahkan MU.
Shebby tu memang c*laka.

Fareez
MU Forever

babazahra' said...

jorji,
lu tengok masa Gerrard punya free kick? Itu pun dia nak harap defender Stoke tanduk masuk. Biasa lah tu.

Bro,
Lu ni baru lepas jumpa Lailatul Qadar ke?

Fareez,
Chelsea dengan MU malam tadi pun Shebby boleh ramal Chelsea menang 2-0. Hilang akal betul. Dia ingat Piala FAM apa?

pjoe said...

say yes to the glory hunter!
man utd boleh