Sunday, November 16, 2008

Eh ini Stoke City dulu main kat Emirates diorang kalah berapa biji?

Ada macam-macam benda yang berlaku dalam dunia, yang kalau lu tidak sempat melihatnya, ia bagai satu kekurangan. Contohnya, malam keruntuhan Tembok Berlin, komet Halley, 11 September, United Malays National Organization dibubarkan dan sebagainya.

Dalam bolasepak pun, meriah dengan pelbagai kejadian, yang melengkapkan hidup seorang peminat bolasepak. Majoritinya jaringan goal. Seperti gol Josimar vs Ireland Utara di Mexico, Maradona dengan Hand of God juga di Mexico, freekick Roberto Carlos vs France, Eric Cantona kung fu kick, Night in Barcelona 1999 dan macam-macam lagi.

Hidup juga tidak lengkap, jika tadi lu tak melihat bagaimana dua freekick Cristiano Ronaldo vs Stoke City. Ya, kedua-duanya menghasilkan goal. Seperti juga freekick yang membuatkan David James berdiri tegak macam pengawal Buckingham Palace, musim lepas.

Tapi, melihat gol Ronaldo itu, tidak lah segembira melihat team-yang-khabarnya-minggu-lepas-sudah-bersedia-bersaing-merebut-kejuaraan-kembali-sesudah-menang-tipis-ke atas-MU itu, menyungkur di kandang sendiri. Buat kali yang ke berapa, gua pun tak kira. Bukan ambik ‘pot’ sangat ye.

Cuba lu congak, kata lah memang hebat sangat. Menang dengan Devils, Blues dengan The Reds kat Emirates, tiga game dapat 9 point. Main away kalu x kalah, seri aje yang Gunners boleh blah. Pastu, menyungkur depan Stoke, Villa, Hull, Latics, Baggies dan Fullham. X guna jugak kan? 9 point mana cukup mahu jadik champion.

Heh, Arsenal. Menang sekali, riuh setahun.

13 comments:

Rambo said...

pergh..bisa.
langsung tak bg chance ni!!

epi said...

pehh pedas tuh, rilek la, baru 13 game, EPL kan marathon yang panjang.. heheh..

adam jeff said...

bisa siot. aww.

pipiyapong said...

dia punya kasi ni memang macam pendam 12 tahun..!!

TooLBoX said...

Bro.. Arsenal samo lar hampeh cam MU.. lu tatau ke? heh

hobenz said...

muhahaha..org tgh gilo meroyan dgn demam bola mcm tu la...bilo dapek dio bersuaro tu mcm la dio punyo lagak yo tak bro?tunggu la namo pun bola mustahil takdo maso bola tu kek dio yo...tunggu sok2 dopan pintu goal pun xdapek sumbat tau la dio maso tu dio meraung mcm mano ekekekek

nickmenza said...

pueh hati arse-*nal kalah .. hehe

Farid Abu Talib said...

kahkahkah. woit lu dgr tak kesah lebai kuyt dan pak gerard di kg reebok london? kahkahkah. takde heboh-heboh. sama taraf mcm sex pistol rekontruk lagu god save the queen. cool dan steady. kahkahkah.

j or ji said...

gua cukup risau kalau setan merah dah kembali...
gua cukup cuak kalau C.Ronaldo dah start score..

penat nak poyo sampai hujung musim ni..

MUAHAHAHA..

IdzaRis said...

huhuhuhu..........
meriah!!!

babazahra' said...

rambo,
saja balas dendam. heh heh heh

epi,
wa cakap itu macam last week tapi ramai x caya.

adam,
pheewwww!

pp,
heh heh. peace!

bro,
wa ingatkan Liverfool ngan Chelski aje.

benz,
masa tu wa bukak cerita Anwar Ibrahim pulak lah

menza,
cam lopehh bayar kad kredit dia punya feel tu

farid,
kasik jalan dulu dua tiga tiang.

j,
mulut dah tak berapa larat nak senyum dah ni

zaris,
meriah yang ada had. bukan cam last week.

shahril mohammad said...

well said.

arse-nal the gooners!

yuzy said...

Versi lepas geram.Budak2 jack,biasalah.