Wednesday, November 12, 2008

Sejak Bila Pulak Abby Abadi dan Norman Hakim Bertukar Jadi Kelab Bolasepak?

Gua sedang berdepan masalah yang sangat besar. Lebih besar daripada kekecewaan Najib Razak kerana tidak dapat membentangkan bajet bodoh sombongnya di Parlimen baru-baru ini.

Oleh kerana kekerapan ’fokus’ kepada channel 613 dan 615, akibat kewujudan Pocoyo dan Hannah Montana, dan kemudian lupa untuk kembali kepada standby mode ketika wayang tamat setiap malam, gua kehilangan beberapa channel penting.

Mak gua, yang kini katanya sudah jadi penyokong setia Abby Abadi, juga wife gua, tidak berapa kisah dengan kehilangan misteri itu. Mereka membenci Norman Hakim. Macam gua dengan Liverfool dan Arsenal. Juga Chelski. Everton, Thierry Henry, Drogba, Gerro, Lampard dan Terry serta ramai lagi lah. Lupa, Khalid Jamlus pun.

”takde Ria tak jadi hal, asalkan 103 masih dapat lagi. Nanti payah nak tengok Melodi”

Itu statement mak gua, bukan Najib Razak.

Masalahnya sekarang, gua kehilangan channel 812 dan 813.

”Takde Ria tak jadik hal, tapi takkan gua nak tengok bola kat kedai mamak. Itu pantang larang tu”

Itu statement gua, bukan Anwar Ibrahim.

9 comments:

bayan said...

Wahahhaa...kaya la Astro macam ni. Tak pun kedai jual tv. Semua obses dengan apa yang dipaparkan. Hehehhehe...
Jadi bujang juga yang best. Tak perlu berebut saluran atau tak perlu pantang larang.

Farid Abu Talib said...

kahkahkah. jadi bujang juga seronok boleh bertukar pasangan di kedai mamak sambil menonton liverpool mencekik setan merah di anfield. masihkah kau ingat (2-1) masihkah kau ingat jordan jelebu. ini statement farid abu talib bukan shahrezat jalel. kahkahkah

Rambo said...

hahaha. akak opis gua pun sama. gua ni la jd tukang layankan.

BTW, try ultrasurf sw brader. Mbe gua guna ni la sbb opis dia kena block gk menatang FB ke apa sume.

hobenz said...

Juga Chelski.beb!lu suka2 hati lu sebut2 team idaman wa ha...lu jgn igt setan merah bleh pegang itu cup yg lu pegang thn lepas...masa zaman dah berubah bro...lu pk la sendri bro chelski akan merobah segala2nya...yehaaaaaa!

j or ji said...

gua sentiasa bawak balik kampung kad astro gua sebab rumah mentua takda channel espn.tapi kalau mereka sedang asyik layan muvi..gua pun segan2 nak tukar kad/channel.

abby dan norman punya hal,gua lak kene sound kat bini supaya jgn buat perangai.hahaha

babazahra' said...

bayan,
peluru dah ada dalam kepala. kena ikut lah.

farid,
lepas ni orang lupa lah. syok tengok kak dah dengan ijat aje.

rambo,
wa macam dah syok. sekali tu, dengan ultrasurf sekali diorang blocked lahhh

benz,
tahun lopeh pun itu macam gak. wa kasik jalan dua tiang dulu.

j,
kira di mata wife lu, memang lu ada potensi jadik norman hakim lah tu. ahak ahak

mama said...

hahahha hidup abby .... teruskan perjuangan tanpa jantan keparat tu.

mama said...

oppsss lupa plak... nak p kedai mamak tengok bola jangan lupa ajak bb sekali..

pari pari 7 beradik said...

haha. sekarang nih memang semua orang tengah asyik dgn abby dan norman tuh.

bro, tak tepon astri ke berkenaan kehilangan channel ?